/ ThinkStock/Getty Images
Много мъже не разбират защо да подаряват цветя, като увяхват толкова бързо. За тях е трудно да обяснят колко се радват на букети от луксозни рози или очарователни маргаритки и колко много им се иска да живеят по-дълго. Има няколко прости тайни за това.

Стайна температура
Ако сте получили цветя през зимата, не бързайте веднага да ги поставите във ваза с вода. Оставете букета да свикне малко със стайна температура: ако растенията са в хартия или вестник, оставете ги в опаковката за 15 минути, едва след това ги прехвърлете във ваза.

Правилната вода
В този момент мненията на цветарите се различават. Някои хора смятат, че трябва да измиете контейнера със сапун и да го напълните с преварена вода при стайна температура, други са сигурни, че трябва да е студено. Но за едно са прави: течността трябва да покрива стъблата до височината, на която е вързан букетът.

Сменяйте водата всеки ден

Напръскайте листата
Ако букетът е на перваза на прозореца над радиатора, тогава листата ще изсъхнат по-бързо на сух въздух. За да не се случи това, напръскайте ги със спрей, но го направете така, че водата да не попада върху цветовете и пъпките, а само върху листата.

Тор
В магазините се продават специални прахове, които ще помогнат на букета да остане свеж по-дълго. Вярно е, че торенето работи само ако цветята са били свежи, когато са закупени.

Малко алкохол
Този лайфхак е чудесен за розите: те издържат много по-дълго, ако добавите една супена лъжица водка към водата.

Добавете монета
Медта окислява водата и предотвратява размножаването на бактериите, така че поставете няколко монети във вазата
Рамблер