Робърт Де Ниро ще гласува като италианец в чужбина
Робърт Де Ниро ще гласува като италианец в чужбина / снимка: БГНЕС

Робърт Де Ниро ще бъде записан в избирателните списъци на малката италианска община Ферацано, до град Кампобасо, съобщава вестник „Месаджеро“. Тя се намира в област Молизе и е родно място на прадядовците на Де Ниро. Записвайки се в избирателните регистри, Де Ниро ще може да гласува според закона за вота на италианците, живеещи в чужбина.

Новината беше потвърдена от кмета на Ферацано Джовани Джанфеличе. Специална нота до кметството е била пратена от италианското консулство в Съединените щати. Според „Месаджеро“ притежаващият италианско гражданство Де Ниро по този начин ще затвърди връзките си с родното място на дедите му. До края на септември актьорът ще получи жителство в общината.

В действителност фамилното име на дедите на кинозвездата е Ди Ниро, но поради грешка в американските регистри то се превърнало в Де Ниро. Преди десетина години във Ферацано беше основана асоциация в чест на Де Ниро, която всяко лято организира филмов фестивал с неговото име. Неотдавна актьорът дори изпрати на организаторите на фестивала видеофилм, в който се разказва за италианския му произход, съобщава Пронто София.