Рамацоти пее в София, срещата му с премиера не се състоя
Рамацоти пее в София, срещата му с премиера не се състоя / netinfo

Тази вечер е концертът на Ерос Рамацоти на столичния стадион „Локомотив”. Уникално мултимедийно шоу обещава италианецът на българската публика. Той не успя да се срещне с премиера Сергей Станишев, както беше планирано. По предварителна информация Рамацоти не се чувствал добре и затова предпочел да си остане в хотелския апартамент.

Станишев и Рамацоти трябваше да пият кафе в двора на Министерския съвет в ранния следобед. Според запознати италианецът бил настинал, след като се е разхождал в дъжда по софийските улици до 2,00 часа през нощта. Рамацоти и Станишев ще се видят на стадион „Локомотив” след концерта на звездата тази вечер.

Изненадващо дори за организаторите на концерта Ерос Рамацоти кацна в София с личния си самолет по-рано от предвиденото. „И да вали, и да не вали, пак ще пея”, обеща той пред чакащите го на летището.

Концертът на Рамацоти у нас е част от световното му турне, с което той представя новия си албум “Привидно спокойствие”. София и Будапеща са единствените градове от Източна Европа, включени в обиколката на италианеца.

Публиката на стадион “Локомотив” ще стане свидетел на уникално мултимедийно шоу, патент единствено на Рамацоти. Техниката за шоуто вече е в България. Тя беше превозена в 12 ТИР-а. Ще я монтира екип от 140 души, ангажирани са и българи.

Сцената за концерта на Ерос ще по-голяма дори от тази за шоуто на Depeche mode в София, което беше на 21 юни. Тя е широка 50 метра, дълбочината й 30, височината - 20 метра.

2 часа и 15 минути ще продължи концертът на Рамацоти. По време на него италианецът ще изпълни както песни от новия си албум, така и добре познати стари хитове.

Всеизвестен факт е, че Ерос Рамацоти е сред най-капризните звезди в шоубизнеса. Той ще бъде настанен в президентския апартамент на хотел “Шератон”. За концерта на стадион „Локомотив” си е поискал 100 килограма лед, за да се разхлажда в жегата. За пиене ще има на разположение огромно количество минерална вода и газирани напитки.

Специално за шоуто му в България са произведени тениски с надпис “София, Благодаря”. Те ще са само за хората от екипа на италианския изпълнител.

Министър-председателят Сергей Станишев също ще бъде в публиката на стадиона.

Кой е Ерос Рамацоти?

Още от малък Ерос Рамацоти мечтаел да стане музикант. Кандидатствал в консерватория, но не го приели. Принудил се да започне да учи счетоводство. След година обаче прекъснал и се явил на конкурс за млади таланти. Стигнал до финала. След него се появил и първият договор за запис и първият сингъл – годината е 1982 г. Две години по-късно Ерос Рамацоти триумфира на фестивала в Сан Ремо с песента “Terra Promessa”. Хитът започва да се върти в цяла Европа. Не след дълго Ерос става един от най-успешните певци в Италия.

Международното признание идва през 1990 година. Тогава албумът “In Ogni Senso” е издаден в 15 държави. Продаден е в милиони екземпляри. Следват съвместни участия със звезди като Тина Търнър, Шер, Джо Кокър, Елтън Джон, Род Стюарт.

Рамацоти е от звездите, които не обичат да дават интервюта. Прави го рядко и то само по специални поводи. В едно от малкото си откровения пред журналист италианецът казва: “Предпочитам да говоря за моите емоции в песните си, отколкото да отговарям на провокативни въпроси”. И въпреки това Ерос споделя, в същото това интервю, че от всичко на света най-много иска децата на растат в един истински свят, в който да не умират мечтите им.