Станаха ясни тазгодишните номинации за наградите "Оскар", като "Опенхаймер" е фаворит за спечелването на наградите, след като води с 13 номинации. Друг фаворит е оцветения в розово касоразбивач "Барби". Двете жени, които стоят зад успеха му Грета Гъруиг и Марго Роби обаче няма да се съревновават за "Оскар" съответно за режисура и главна роля. 

Райън Гослинг се изказа по този повод, съобщи IGN.

Гослинг, който е номиниран за най-добър актьор в поддържаща роля за изпълнението си на Кен във филма "Барби", заяви за The Hollywood Reporter, че за него е "невероятна чест и гордост" да види работата си призната от академията, но не може да се наслади напълно на номинацията, докато "самата Барби" и режисьорът на филма са пропуснати.

Кои са изненадите в номинациите за „Оскар“

"Няма Кен без Барби, и няма филм за Барби без Грета Гъруиг и Марго Роби - двамата души, които са най-отговорни за този исторически, световноизвестен филм", каза Гослинг.

"Никакво признание не би било възможно за никого от участниците във филма без техния талант, хъс и гениалност. Да кажа, че съм разочарован, че те не са номинирани в съответните категории, би било прекалено малко", каза актьорът.

Той добави: "Напук на всичко, без нищо друго, освен с няколко бездушни кукли, те ни разсмяха, разбиха сърцата ни и твориха история. Тяхната работа трябва да бъде оценена заедно с другите достойни номинирани".

Гослинг далеч не беше единственият, който сподели разочарованието си онлайн.

Обявиха тазгодишните номинации за наградите „Оскар“

"Няма номинация за Грета Гъруиг? Може ли това наистина да е вярно?", заяви Стивън Кинг в Х.

"Грета Гъруиг и Марго Роби бяха също толкова важни за критическия и комерсиалния успех на "Барби", колкото Нолан и Килиан Мърфи за този на "Опенхаймер" - представете си каква врява щеше да настане, ако един или двамата мъже бяха пропуснати! Лудост е как "Барби" е достоен за Оскар, но не и жените, които го направиха такъв", заяви потребителка в Х.

"Барби" бързо стана част от глобалната сцена, когато миналото лято превзе кината. Филмът премина границата от 1 милиард долара, като Box Office Mojo съобщи, че в крайна сметка световната му сума е достигнала зашеметяващите 1 445 638 421 долара. 
БГНЕС