Българската актриса Мария Бакалова стана популярна в САЩ с ролята на дъщерята на Борат в дългоочакваното продължение „Борат 2“ на комика Саша Бара Коен. Вижте няколко интересни факти за нея в канала "Top Of The Tops" във vbox7

Роден град и детство

Мария Бакалова е родена на 4 юни 1996г. в град Бургас. От дете взема уроци по пеене и флейта. Впоследствие учи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ в Бургас.

Пълна отличничка

Мария Бакалова е пълна отличничка, описвана като любознателно и изключително талантливо дете. След абитуриентския си бал кандидатства в НАТФИЗ, където е приета  в класа на проф. Иван Добчев.

Актьорски изяви

24-годишната Мария Бакалова участва в няколко филми преди големия си дебют в „Борат 2”. Сред тях са българските „Трансгресия”, „XIIa”, и „Бащата”. Тя играе и една от главните роли в "Като за последно". Снимала се е и в няколко епизода на уеб сериала „Типично”.

Пробив в Холивуд

Бургаската актриса е избрана за ролята си на дъщерята на Борат – Тутар Сагдиев – на изключително тежък кастинг, на който се включват над 600 актриси. Избрана е лично от Саша Барон Коен – продуцентът и главен актьор в продукцията.

Шоуто на Джими Кимъл

След участието си във филма „Борат“, Мария Бакалова и Саша Барон Коен са гости в шоуто на Джими Кимъл, където промотират филма. Българската актриса изненада всички, като помоли водещия на български език да си събуе панталона. В отговор не само Кимъл, но и Коен остават по долно бельо, а след това - без обувки.

Отличия и признания

Само няколко седмици след излъчването на „Борат“ Мария Бакалова оглавява класацията за най-популярни актьори в света на IMDB, определяща се от милионите потребители на кино сайта. Това е прецедент, тъй като откакто съществува платформата за първи път името на български актьор стои на върха за звездния списък.

Националния съвет на кинокритиците в САЩ присъди наградата за най-добра поддържаща роля на Мария Бакалова за участието ѝ във филма „Борат“.

За ролята си във филма "Трансгресия" тя печели награда за най-добра актриса на фестивала в Торонто през 2018 г.