Фелисити Хъфман
Фелисити Хъфман / Gulliver/Getty Images
Лосанджелиски съд разреши освобождаването на звездата от „Отчаяни съпругиФелисити Хъфман под гаранция от 250 000 долара до началото на съдебното дело във връзка с даване на подкуп за приемането на дъщеря ѝ в престижен университет, предаде ТАСС.

„Отчаяната съпруга“ Фелисити Хъфман и нейнoто голямо щастие (СНИМКИ)

Актрисата се яви в съд в Лос Анджелис на 12 март. Съдът определи сумата за освобождаването ѝ под гаранция и ѝ нареди да не напуска пределите на страната по време на разглеждането на съдебното дело.
Фелисити Хъфман е обвинена, че тя и съпругът ѝ осигурили постъпването на дъщеря им в университет, като платили подкуп в размер на 15 000 долара, които в данъчните декларации били вписани като дарение за благотворителност.

Как изглеждат „Отчаяните съпруги” днес? (СНИМКИ)

Уилям Х. Мейси и Фелисити Хъфман
Фелисити Хъфман със съпруга си Уилям Х. Мейси Gulliver/Getty Images

Актрисата е сред 50 души, които са задържани по обвинения в участие в голяма корупционна схема, която цели чрез подкупи да се осигури постъпването на млади хора в най-престижните университети в САЩ, включително в Станфордския, Йейлския и Калифорнийския.

Холивудски актриси дали подкупи, за да учат децата им в престижни университети

Според обвинението, подкупите били получени от посредници, които фалшифицирали данни за тези деца, включително резултатите им на приемни изпити. Така било улеснено приемането им в известни учебни заведения.
Срещу ръководителя на престъпната мрежа Уилям Сингър са повдигнати четири обвинения, включително за изнудване и пране на пари. Мрежата получила общо 25 милиона долара от родители, които желаели децата им да бъдат приети в престижни университети, сред които Йейлския, Станфордския, Южнокалифорнийския, Тексаския, Джорджтаунския, Калифорнийския в Лос Анджелис, "Уейк Форест". В някои случаи децата са приемани като спортисти, дори без да имат такива постижения.
Тридесет и трима родители са обвинени, че са ползвали услугите на Уилям Сингър, като за целта са платили суми, вариращи между 200 000 и 6,5 милиона долара.
 
"Не може да има система за приемане, която е различна за богатите, нито различна съдебна система", заяви прокурорът Андрю Лелинг на пресконференция в Бостън.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА