Публикуваха голи снимки на кмета на Тирана
Публикуваха голи снимки на кмета на Тирана / снимка: БГНЕС

Снимки на кмета на Тирана Еди Рама отпреди 12 години на нудистки плаж в Южна Франция бяха публикувани в няколко проправителствени вестника в Албания.

Еди Рама, който е и лидер на Социалистическата партия, е сниман заедно с тогавашната си приятелка. В текстовете към снимките, на които двамата са напълно голи, се правят негативни коментари за характера на лидера на социалистите.

След публикуването на снимките Еди Рама заяви, че премиерът Сали Бериша и неговото управление се намесват в интимния живот на хората, което достатъчно говори за неговото поведение.

Политици от левия блок посочиха много опасния начин на водене на кампанията преди местните избори в страната, които ще се състоят на 18 февруари. Според тях самото публикуване на снимките говори достатъчно за характера на Бериша. Те допълват, че става дума за предизборни действия на управляващите партии, които плащат добре за тези публикации не само в Албания, но и в част от вестниците в Хърватия.

Председателят на Хелзинкския комитет на Албания Василика Хиси осъди публикуването на снимките на Рама, като посочи, че личният живот не бива да става обществено достояние. “За такива публикации в западния свят се отива и в затвора”, заяви Хиси, според която става дума за фрапантни нарушения на човешките права.