Продължава XIII-тото издание на Софийско музикално лято '2007
Продължава XIII-тото издание на Софийско музикално лято '2007 / netinfo

Продължава XIII-тото издание на международния фестивал "Софийско музикално лято '2007", организиран от Национална агенция "Музика" към Министерство на културата.

Тази вечер зад рояла в Камерна зала "България" ще застане виртуозната млада изпълнителка Антония Ламбова. 24-годишната изпълнителка има награди от редица наши и световни конкурси, сред които е и първата й награда от "Концертино Прага" 1999 г. Свирила е като солист на Видинска, Плевенска и Врачанска филхармония, на Темпи кончертанти и др.

В рамките на фестивалната програма, Антония ще изпълни произведения от Панчо Владигеров, Ференц Лист и Шопен. Следващият концерт от фестивала (13 юли 2007 г.) е посветен изцяло на Дмитрий Шостакович. Пианистката Цветана Гигова ще представи своята интерпретация на Прелюди и Фуги оп. 87,1-ви и 2-ри том. Гигова е носител на много награди, солист и камерен изпълнител с богат репертоар. През 1999 г. завършва ДМА "Панчо Владигеров", специалност пиано и започва специализация по пиано и камерна музика в Брюксел.

И двете млади пианистки са възпитанички на проф. Атанас Куртев, който откри XIII-тото издание на фестивала с Моцартов концерт ("Минорния Моцарт"). "Софийско музикално лято '2007" се реализира в партньорство със Столична община.