Продадоха писма, писани от принцеса Даяна, на търг в Кембридж
Продадоха писма, писани от принцеса Даяна, на търг в Кембридж / Guliver/Getty Images

Писма, написани от британската принцеса Даяна през 80-те и 90-те години, се продадоха за доста по-голяма сума от очакваното на търг в аукционната къща Чефинс в Кембридж, предадоха АФП и ДПА.

Става дума за шест писма, пратени от Даяна на иконома на Бъкингамския дворец Сирил Дикман. Той заемаше поста в продължение на 50 години. Те се изтъргуваха за 18 000 евро.

Херцогиня Катрин с тиара, носена от принцеса Даяна (СНИМКА)

В едно от писмата, изпратено пет дни след раждането на принц Хари през 1984 г., Даяна пише, че принц Уилям прекарва "цялото си време, засипвайки Хари, когото обожавал, с неизчерпаем запас от прегръдки и целувки". Това писмо се продаде за 3200 лири (3700 евро), което бе пет пъти повече от прогнозираната цена.

В друго писмо, написано през 1992 г., принцесата казва, че и двамата й синове харесват пансиона, в който учат, "въпреки че Хари постоянно се забърква в неприятности". То се изтъргува за 2400 лири (2800 евро), при първоначална оценка между 600 и 900 лири.

7 малко известни факта за принцеса Даяна

Писмата бяха открити от близки на Дикман след кончината му през 2012 г. Днес на търга бяха предложени и снимки, коледни картички и дори парче от сватбената торта на кралица Елизабет Втора от далечната 1947 г.

Общо 40 предмета, принадлежали на иконома, бяха обявени за продан и се изтъргуваха за сумата от 55 000 британски лири. Парчето от тортата се продаде за 550 лири.

Източник: БТА