Жителите на живописното село Wool нямат никакво намерение да сменят името му
Жителите на живописното село Wool нямат никакво намерение да сменят името му / ThinkStock/Getty Images
„Агнешка плешка“, „Вълна“ – от PETA не искат да виждат такива имена
Активисти от PETA (Хора за етично отношение към животните) настояха жителите на британското селце Уул (Wool - вълна) да променят името му, тъй като се асоциирало с овча вълна, а стригането на овцете било вид престъпление, пише в. "Мирър".

Вижте рекламата, която възмути вегани и разгневи социалните мрежи (ВИДЕО)
 
Застъпниците за правата на животните настояват Уул да се прекръсти на Веган Уул Vegan Wool). За целта директорката на британския клон на PETA Елиза Алън написа специално писмо до местните власти.
Тя обеща, че ако бъде направена промяната на името, организацията ще подари по едно вълнено одеяло на всички жители на селцето от графство Дорсет, което е на повече от 1000 години. .

Вегани извадиха „човешко месо за продан“ (СНИМКИ 16+) 

Жителите на Уул обаче не искат и да чуят за подобна промяна. Те настояват, че името на населеното място не идвало от вълна, а от саксонската дума welle, означаваща извор.
PETA воюва с представителите вълнената индустрия като твърди, че при добиването на суровината много животни биват малтретирани.

Агент Скъли от „Досиетата Х“ се съблече гола в знак на протест (СНИМКИ)
 
Под натиска на активистите пъб в графство Йорк бе принуден да си потърси ново веганско име и да загърби съществуващото "Агнешка плешка", припомня таблоидът.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА