През последните седмици Хари публично защити жена си Меган и малкия си син Арчи и заведе дела срещу таблоиди, които публикуват невярна или подвеждаща информация за семейството му. Каналът "Royal News" във vbox7 разказва:

Принц Хари никога не е криел лошите си чувства към жълтите издания, но откакто стана съпруг и баща, той започна открита и неравностойна борба с британските таблоиди и техните папараци.

Принц Хари обяви война на най-големите таблоиди на Острова

Принцът сподели в скорошно интервю с репортера на ITV Том Брадби, че „винаги е бил готов защитава семейството си, а сега вече има такова и ще го защитава докрай.“

Принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Съпругата му Меган също сподели, че не е очаквала да бъде въвлечена в подобен медиен кошмар, който я кара да живее в постоянен стрес. Тя признава, че нейни приятели, живеещи в кралството, са я предупреждавали за това, но тя не е вярвала, че британските таблоиди могат да и причинят подобно нещо.

Принц Хари от своя страна знае с какво си има работа и твърдо заяви, че няма да позволи той и семейството му да бъдат въвлечени „в същата игра, която уби майка ми!“.

Принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., докато беше преследвана от папараци. Хари призна, че добре помни целият медиен тормоз, през който е минала майка му, и до какво е довело това. Той каза още, че и до днес преживява всички тези трагични събития, но заяви, че не страда от параноя, а просто твърдо е решен да не допусне миналото да се повтори отново, но този път с неговото семейство.

Това е и основната причина, поради която Хари, Меган и Арчи да заминат за САЩ за една дълга почивка от средата на ноември до края на годината. Те искат да са по-далеч от кошмара на британските жълти медии и да могат да прекарат повече и по-качествено време като семейство. Плановете им включват посрещане на Деня на благодарността в Лос Анджелис при майката на Маркъл - Дория Рагланд.

Меган и Хари
Gulliver/Getty Images

И още:

Меган през сълзи за светлините на прожекторите като млада майка и младоженка


Принц Хари на 35 - непокорното кралско момче вече е красив мъж (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук