Меган
Меган / Gulliver/Getty Images
Меган Маркъл, съпругата на британския принц Хари, съди британско издание заради публикувано нейно лично писмо, предадоха световните агенции.
 
В емоционално изявление принц Хари каза, че той и съпругата му са предприели съдебни действия в отговор на онова, което той определи като тормоз от някои сектори на британската преса.

Бащата на херцогиня Меган показа сърцераздирателно писмо от нея
 
"Въпреки че това действие може и да не е най-безопасното, то е най-правилното", заяви Хари по повод предприетите съдебни действия.
 
"За жалост съпругата ми стана една от последните жертви на британската таблоидна преса, която води кампания срещу физически лица, без да мисли за последствията", допълни Хари и изрази опасения, че историята се повтаря. Той визира покойната си майка, принцеса Даяна, която приживе беше до такава степен превърната в тема за обсъждане от таблоидите, че вече не беше възприемана като истински човек със своите мисли и чувства.

Бащата на Меган Маркъл копнее да се запознае с внука си Арчи
 
"Изгубих майка си и сега виждам как съпругата ми става жертва на същите могъщи сили", допълни Хари.
 
Изданието, което е съдено, е "Мейл он сънди". Вестникът публикувал лично писмо на Меган до баща й. Публикуването на писмото беше поредният елемент в медийните спекулации за отношенията на Меган с баща й Томас Маркъл, който не присъства на сватбата й миналата година. От много изказвания на Томас Маркъл медиите направиха извода, че Меган е скъсала отношенията с него. В началото на февруари нейни приятели се изказаха в нейна защита и съобщиха, че Меган е написала писмо до татко си, в което поискала да се помирят. След няколко дни Томас Маркъл предал писмото на "Мейл он сънди", пише ТАСС.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА