/ личен архив
Прелестна българка ще представи страната ни в световен конкурс за красота, който се провежда в Индия. 19-годишната Цонка Милчева е от Видин, но от 4-годишна възраст живее в Германия. Често обаче си идва в родината си, защото е влюбена в нея.

Цонка Милчева
личен архив

Да се занимава с мода е било нейната детска мечта. През декември миналата година видяла в социалните мрежи, че има конкурс „Мис Зима“.

Брат и сестра станаха "Мистър и Мис България Свят" (ВИДЕО)

„Тогава родителите ми бяха против, но аз съм човек, който иска ли нещо, няма лесно да се откаже. Купих си билет и тръгнах. Станах втора. След това през февруари реших да участвам в „Мис София“. Казах си, че едва ли ще премина кастинга, но исках да опитам. Приеха ме и пак станах втора. Беше неочаквано, дори не излязох веднага да бъда наградена, защото не вярвах“, споделя Цонка.

Цонка Милчева
личен архив

След това получила предложение да представи страната ни на конкурса „Мис свят Туризъм“, защото победителката в „Мис София“ не можела да се яви. Малко след това и друга оферта – да се яви на „Miss Glam World“, който ще се проведе в Индия.

Цонка Милчева
личен архив

За пореден път българка е най-красивата жена (СНИМКИ)

След кратко колебание красавицата приела и в момента е там. Днес е финалът на конкурса, в който се конкурират представителки на 38 държави. В момента тече гласуване, което да определи любимката на публиката. За Цонка може да се гласува до 17 ч. днес.

Цонка Милчева
личен архив

„Беше ми трудно, че за първи път съм толкова далеч от семейството си. Единствената българка съм тук и не ми е лесно, но когато видях каква подкрепа имам и колко хора вярват в мен, си казах, че си заслужава трудностите. Искам да благодаря на всички, които гласуват за мен. Не мога да опиша чувството, когато им чета коментарите, в които ме насърчават“, разказва красавицата.

Цонка Милчева
личен архив


Отново на върха: Българка спечели конкурс за красота в Индия (ВИДЕО/СНИМКИ)

Много българи дори си сложили нейна снимка за „профилна“ във Фейсбук, като по този начин демонстрират подкрепата си, а най-голямата и опора е нейното семейство.

Появиха се и хора, които я критикуват. „Не разбирам защо обществото скочи така срещу мен с негативни коментари, за това че съм от ромски произход, след като аз никога не съм го крила. Именно затова живея в Германия, защото тук няма расова дискриминация. Няма бели и черни, роми и българи! Хората се делят на добри и лоши“, посочи Цонка.

Тя категорично отрече и слуховете, че е племенница на „ромския еврокомисар Петко Асенов“, както и това, че на летището е била обляна в сълзи.

Цонка Милчева
личен архив

„На момичетата, които мечтаят за корона от конкурс за красота, бих казала, че ако това е тяхна мечта, трябва да я следват. Но нека да са сигурни, че са готови за това, защото не е толкова лесно, колкото изглежда. Независимо от това каква е вашата мечта, вярвайте в Бог и ако това е и неговата воля той ще ви я сбъдне“, обръща се тя към българките с амбиции за успехи на подиума.

Цонка Милчева
личен архив

В момента Цонка Милчева е в топ 5 на временното класиране, а за да я подкрепите, може да гласувате тук