прозрачна маскa
прозрачна маскa / www.medgadget.com
Новото изобретение е и в помощ на хората, които трябва да четат по устните
Пандемията от опасния коронавирус доведе до промяна в начина ни на живот. Масово хората започнаха да носят маски, за да се предпазят от вируса. В някои държави това е задължително, а там където не е, хората доброволно ги носят, за да се защитят.

Много бързо маските започнаха да се изчерпват. Хората измислиха алтернативни начини. Като плътен шал, изработка на маска в домашни условия, носене на шлемове и други.


След като всеки свикна с мисълта, че трябва да се излиза с маска, се появиха изобретателни хора, които сътвориха нестандартни маски.

Освен в различни цветни платове, вече има и прозрачни маски. Идеята им е хем да ни предпазят, хем да покажем усмивките си и хубавите зъби, а и дамите да продължат да слагат червило, и то да се вижда. Един вид - мярка в подкрепа на козметичната индустрия.
 

Маската е много важна не само от гледна точка на модата. Основната й цел да е помогне на глухи хора да четат по устните.

Хората са по-тъжни, по умислени и в този период имаме нужда от усмивки, които иначе трудно се виждат през маските, но и на този проблем се намери решение.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук