Порното на поход срещу пиратството
Порното на поход срещу пиратството / netinfo

Порно индустрията пропищя от пиратството на нейните продукти и най-накрая някои играчи решиха официално да се опълчат на явлението.

Група от 65 режисьори, адвокати и други членове от индустрията организираха конференция, засягаща проблемите с пиратството. Това е една от първите „кръгли маси”, чиято цел е да обедини индустрията и да се вземат мерки срещу големия проблем за порно продажбите, предаде БГНЕС.

В последните години порно индустрията спокойно си сътрудничеше с P2P услугите, което в момента създава много трудна среда за издателите. Липсата на юридически действия през тези години е насадила в представата на пиратите и потребителите, че копирането и кражбата на съдържание за възрастни не поражда абсолютно никакви наказателни мерки. С бързото намаляване на продажбите през последните години индустрията се опитва да намери начин да остане печеливша. Според някои нейни членове, само 15-20% от порното, което се гледа е легално. Като се има предвид, че порно индустрията се оценява на $50 милиарда, то това означава, че съществуват огромни загуби от пропуснати продажби.

Делегатите на конференцията са били разделени по въпроса как точно да се реши проблемът с пиратството. Някои са предложили да се съсредоточат в спирането му, като една компания дори е лансирала идеята за създаване на сайт, където производителите да излагат скрийншотове на пиратско съдържание, което в бъдеще да може да се използва в евентуални съдебни процеси. Други компании се надяват да усвоят нови начини за адаптиране към дигиталната дистрибуция.