Принц Хари и Меган Маркъл се венчаха на 19 май
Принц Хари и Меган Маркъл се венчаха на 19 май / Gulliver/Getty Images
От двореца Кенсингтън публикуваха снимки на скиците на сватбената рокля на херцогинята на Съсекс Меган. Творението е дело на британската дизайнерка Клеър Уейт Келър, работеща за френската модна къща "Живанши".

В големия ден Меган Маркъл избра „Живанши“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
„Херцогинята и г-ца Клеър Уейт Келър работиха заедно по дизайна“, разкриват от канцеларията на Кенсингтънския дворец.
Резултатът е прекрасен и е напълно съзвучен с каноните за безвременна елегантност на френската марка, основана в Париж през 1952 година. В тоалета личат чистите линии на "Живанши", деколтето тип "лодка" и ефирно оформената талия.

Приказната сватба на принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Роклята е с 5-метров шлейф с копринен тюл, бродиран с цветя от държавите, членуващи в Общността на нациите. Всяко от растенията е типично за отделните 53 страни, от организацията. Миналия месец принц Хари стана посланик на младежта на Общността.

За вечерния прием съпругата на принц Хари облече зашеметяваща втора булчинска рокля, дело на дизайнерката Стела Макартни.

Можете да я видите в галерията тук

Британската преса обяви сватбата на принц Хари и Меган за истински триумф - "Под разкошното майско слънце, сватбата на новия херцог и херцогиня на Съсекс отразяваше най-характерното за тях - непринудена двойка, изпълнена с грация и блясък, направо прекрасна. Това беше триумф".

Всички новини около сватбата четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук