/ Gulliver/Getty Images
Тази сутрин принц Хари и Меган Маркъл се събуждат като семейство. Вчера Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби ги обяви за съпруг и съпруга и благослови съюза им.
 
Церемонията внесе малко съвременен холивудски блясък в 1000-годишната монархия. Звездата на телевизионния сериал "Костюмари" тръгна сама към олтара в бяла рокля с дълги ръкави. По средата на пътя я чакаше принц Чарлз, който я придружи до края и предаде ръката й на сина си принц Хари.
 
Принц Хари и Меган си казаха „Да“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

След като се заклеха да се обичат и уважават "докато смъртта ги раздели", 33-годишният Хари сложи халка от уелско злато на безименния пръст на Меган пред гостите, сред които бяха кралица Елизабет Втора и принц Филип, други старши членове на кралското семейство, знаменитости.
 

Gulliver/Getty Images


"В присъствието на Господ и пред това паство, Хари и Меган дадоха съгласието си и се врекоха един на друг", каза Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби. "Те заявиха съюза си, като събраха ръце и си размениха пръстени. Затова ги обявявам за съпруг и съпруга", обяви той.
 
В големия ден Меган Маркъл облече рокля на „Живанши“ (СНИМКИ)

Със сватбата Меган Маркъл, която е три години по-възрастна от принц Хари и е родена и израснала в Лос Анджелис, влезе в едно от най-големите кралски семейства.
 

Guliver/Getty Images


Приказната сватба на принц Хари и Меган в СНИМКИ

Церемонията следваше традициите на монархията, чиято история започва от 1066 г., но Меган внесе и модерни нотки. Тя не се зарече да се подчинява на съпруга си, а принц Хари, за разлика от другите мъже в кралското семейство ще носи халка.

Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА