/ gettyimages
Третата част на Vogue World честваше предстоящите Олимпийски игри в Париж
В неделя на площад Вандом в Париж Анна Уинтур и нейният екип откриха третата част на Vogue World - този път театрално честване на френската мода и спорт в чест на предстоящите Олимпийски игри.

В навечерието на престижните ревюта на висшата мода в града известни лица - и платежоспособни гости, готови да отделят хиляди долари за място - се събраха на павирания площад, за да наблюдават тематично дефиле, проследяващо 100-те години между последните Олимпийски игри в Париж през 1924 г. и сега. Спортните категории бяха обвързани с времевите периоди и докато танцьорите пресъздаваха внимателната хореография на фехтовката от 60-те години на миналия век или гимнастиката от 70-те години на миналия век, моделите се разхождаха покрай тях във визии, вдъхновени от спортовете.

Но това не беше подиум, изпълнен с клинове и спортни шорти. Един от най-изненадващите ансамбли беше на Кейти Пери, облечена в архивна рокля с изрязани части на Noir Kei Ninomiya за секцията на шоуто, посветена на бойните изкуства от 80-те години на миналия век. Изработен изцяло от перфектно разположени взаимосвързани кожени листенца, с пълна пола от тюл и цветя в допълнение, тоалетът на Пери приличаше повече на постижение на геометрията, отколкото на физическо възпитание.

"Това е първият път, в който ходя", прошепна тя в Instagram клипче, публикувано преди появата ѝ. "Имам предвид, че съм ходила и преди в живота. Като че ли ходя всеки ден, но... Това е кутюр."

Голите рокли се радват на стабилно възраждане в последно време. От Ел Фанинг, Ким Кардашиян и Дожа Кат на Мет Гала, до Чарлийз Терон, Дженифър Лорънс и Флорънс Пю на Оскарите, все повече знаменитости прегръщат изцяло фронталната визия.
Но докато повечето голи рокли разчитат на мрежа в телесен цвят или кристален панел, за да внушат деликатно голотата, роклята на Пери показваше повече кожа, отколкото плат- само малък процент от тялото ѝ беше покрит от кожените форми.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
CNN