Петте начина да избегнете махмурлука
Петте начина да избегнете махмурлука / снимки: sxc.hu

След много празници и дълга новогодишна нощ, едно от първите предизвикателства пред човека, е как да пребори махмурлука. Ето предварително няколко съвета как да избегнете тежкия махмурлук:

1. Хидратирайте се. Алкохолът дехидратира тялото ви, така че пийте по чаша вода на всяка чаша алкохол, за да избегнете главоболието на следващия ден.

2. Яжте протеини преди да се напиете. Ако ядете храни богати на протеини преди да пиете алкохол, ще го усвоявате по-лесно. Това означава, че няма да се напивате толкова бързо.

3. Избирайте напитки с по-светли цветове. Може да ви звучи странно, но напитките с по-тъмен цвят съдържат повече токсини, които се образуват по време на процеса на ферментация. Тези токсини карат кръвоносните ви съдове да се разширяват и предизвикват така неприятното главоболие.

4. Обличайте се дебело, след като сте пили, тъй като алкохолът разширява кръвоносните съдове, което ви дава чувството, че ви е топло, когато навън е студено. Избягвайте студа, като се обличате добре.

5. Не взимайте хапчета. Черният ви дроб добре вече е твърде стресиран от пиянската вечер. Ако взимате медикаменти, те биха могли единствено да засилят главоболието ви.

Петте начина да избегнете махмурлука
netinfo