Всеки крие продукт в кухненския си шкаф, който отдавна е забравил и не е сигурен дали въобще е годен за употреба. Експерти направих списък с петте продукта, които никога не се развалят и можете да използвате, когато си поискате.
На първо място е медът. Той може да се захароса и да промени цвета си, но поради антибиотичните си свойства не може да се развали. Все пак е добре да го съхранявате на хладно място и ако се захароса, да го поставите в съд с топла вода.
Независимо дали става дума за бяла или кафява захар, тя никога няма да се развали, пише БГНЕС. Тя е враг на бактериите, които не могат да оцелеят или да се размножават в захарта. Единственото нещо, за което трябва да се уверите е, че е поставена в сух и затворен съд.
Другите "вечни" продукти са ванилията, солта и ориза.