Памела Андерсън се включи в борбата за защита на тюлените
Памела Андерсън се включи в борбата за защита на тюлените / netinfo

Памела Андерсън връчи писмо, адресирано до посланика на Канада в Париж Марк Лорти, от името на Бриджит Бардо, в което тя осъжда подновения в страната му лов на тюлени. Само през този сезон в Канада трябва да бъдат убити около 350 000 тюлени, информира БГНЕС.

„Идвам тук от името на приятелката ми Бриджит Бардо, за да призова Канада да престане да си затваря очите пред този проблем, който предизвиква отвращението на цял свят“, обясни звездата от „Спасители на плажа“. „Никакви икономически затруднения не могат да оправдаят жестокостта, с която са избивани малките тюленчета, в момент, когато климатичните промени поставят под заплаха възпроизвеждането им“, продължава актрисата.

Памела не успя да се срещне с посланика, тъй като бе спряна от служител на охраната, на когото тя връчи двете писма – на френски и на английски език, като поиска те да бъдат предадени и на канадския премиер. Преди да отиде в посолството Андерсън представи пред журналисти в седалището на Фондация Бриджит Бардо в Париж документален филм, който показва „варварството“, с което биват преследвани тюлените и „очевидната невъзможност на ловците да спазват етичните правила, наложени от канадското правителство“, предаде АП.