Емир Кустурица
Емир Кустурица / Gulliver/Getty Images
Дворецът на каталунската музика отложи за неопределено време концерта на сръбския режисьор и музикант Емир Кустурица и неговата група The No Smoking Orchestra в Барселона. Такава информация се появи на сайта на концертната зала вчера, информира ТАСС.

Концертът беше планиран за 30 март. Сега на сайта на Двореца на каталунската музика е посочено, че "концертът е отложен". Мотивите за това решение не се уточняват.

Агенция ЕФЕ съобщава, че представители на украинската общност, живеещи в Каталуния, са изразили недоволство от предстоящия концерт в писмо, в което се обявяват против участието на Кустурица, тъй като според тях си сътрудничи с театъра на руската армия. Те също така заплашиха да организират протест в Двореца на каталунската музика преди и по време на концерта на Кустурица там.

Емир Кустурица е известен сръбски режисьор и актьор, който е носител на награди от най-големите европейски филмови фестивали, включително две "Златни палми“ от филмовия фестивал в Кан. Той е кавалер на ордена на Почетния легион, както и чуждестранен член на Академията на науките и изкуствата на Република Сръбска, отбелязва ТАСС.
БТА