Учени откриха, че консумирането на отлежали сирена в умерени количества може да помогне за увеличаване на продължителността на живота, съобщава "Експрес", цитирайки Texas A&M University.
Сирена като чедър, бри и пармезан съдържат химикала спермидин, който понижава кръвното налягане и намалява вероятността от сърдечна недостатъчност и други сърдечно-съдови заболявания с 40%.
В лабораторни експерименти експертите установяват, че добавянето на спермидин към храната на животните увеличава продължителността на живота им с 25%. Те също така открили способността на веществото да блокира разпространението на увредени чернодробни клетки и по този начин предотвратява чернодробната фиброза.
Сирена като чедър, бри и пармезан съдържат химикала спермидин, който понижава кръвното налягане и намалява вероятността от сърдечна недостатъчност и други сърдечно-съдови заболявания с 40%.
В лабораторни експерименти експертите установяват, че добавянето на спермидин към храната на животните увеличава продължителността на живота им с 25%. Те също така открили способността на веществото да блокира разпространението на увредени чернодробни клетки и по този начин предотвратява чернодробната фиброза.