Кейт Мидълтън
Кейт Мидълтън / Guliver/Getty Images
Херцогиня Катрин е една от най-обсъжданите светски знаменитости. Тя отдавна е покорила всички със своя елегантен стил. Част от него са бижутата за десетки хиляди долари, които й е подарил нейният съпруг принц Уилям. За никого не е тайна, че той обича да глези своята половинка.

Още след първата година от връзката им Кейт бе забелязана с истинско викторианско съкровище - пръстен от розово злато, украсен с два вида камъни: гранат и перла. Много символичен подарък от принц Уилям, защото перлата отговаря на рождения му месец, а гранатът е знаков камък за Кейт.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ОСЛЕПИТЕЛНИТЕ НАКИТИ НА БИЖУТО КЕЙТ

През 2010 г. Уилям и Катрин обявиха официално годежа си. В чест на щастливото събитие британският принцът подари на Кейт 12-каратов пръстен със сапфир, украсен с 14 малки брилянта, същият пръстен, който Чарлз даде на Даяна през 1981 г. Уилям заяви, че пръстенът е много специален за него и фактът, че е го е подарил на любимата си, е бил неговият начин да се увери, че майка му не отсъства този ден.

Кейт годежен пръстен
Guliver/Getty Images

Кейт Мидълтън има един чифт обеци, които се съчетават перфектно с годежния ѝ пръстен. Те също са принадлежали на принцеса Даяна. Катрин ги е получила като подарък от Уилям през 2011 г., малко преди сватбата им. Обеците са смятани за „най-ценните“ бижута на Даяна.

Кейт обеци
Guliver/Getty Images

На 29 април 2011 година британският принц Уилям и Кейт Мидълтън се ожениха в Уестминстърското абатство на пищна церемония. Сватбената халка на херцогинята бе направена от уелското злато, което принадлежи на кралското семейство.

Кейт сватба
Guliver/Getty Images

Твърди се, че след раждането на принц Джордж херцогинята на Кеймбридж е получила халка, покрита с ред диаманти като подарък от Уилям.

За да благодари на съпругата си, че го е дарила с приказна принцеса, Уилям купил на херцогинята чифт след раждането на Шарлот обеци KiKi McDonough с аметист и турмалин.

Неотразимата Кейт с тиарата на Даяна и бижутата на Елизабет (СНИМКИ/ВИДЕО)

През юли тази година херцогиня Катрин отново се превърна в звездата на вечерта по време на прием в чест на испанския крал Фелипе Шести и съпругата му Летисия в Бъкингамския дворец. Кейт носеше масивна огърлица от рубини и диаманти, съчетани с диамантени обици, както и тиара от диаманти и перли.

СНИМКИ: ХЕРЦОГИНЯ КАТРИН КАТО ПРИНЦЕСА ОТ ПРИКАЗКИТЕ

Огърлицата и обиците са сватбен подарък за кралица Елизабет Втора от родителите ѝ, отбелязва Vogue. Говори се, че комплектът е носен за последно през 80-те години на миналия век.
Lover's Knot - красивата тиара на главата на Кейт пък се оказа любимата на покойната принцеса Даяна – майката на принц Уилям.