/ / iStock/Getty Images
Британски учени от университета в Ексетър установиха, че децата действително стават по-послушни, когато са заплашени, че ще попаднат в списъка на лошите малчугани на Дядо Коледа и няма да получат подаръци, пише в. „Дейли мейл“.

Тактиката отдавна се използва от родителите и тя дори е спомената в коледната песен „Santa Klaus Is Comin' To Town“. В нея се казва, че Дядо Коледа си бил направил списък, в който фигурират децата, които са били послушни и тези, които са били лоши.

/ iStock/Getty Images

С какви подаръци да зарадваме децата за Коледа? (ВИДЕО)

Учените от университета в Ексетър интервюирали 4200 родители от цял свят. Около 40% от респондентите признали, че заплашвали хлапетата си, че ще ги вкарат в „лошия списък“ на Веселия старец. В резултат на това децата много бързо оправяли поведението си за цялата следваща година.

/ iStock/Getty Images

За много малчугани Дядо Коледа е култова личност и те подхождат със страхопочитание към него. Той е безспорен авторитет за тях и мнозина изпитват силно разочарование, когато разберат, че белобрадият персонаж е измислен.

Подгответе коледните подаръци отрано (ВИДЕО)

/ iStock/Getty Images

Учените са установили, че в семействата с високо академично образование децата започват да се питат за съществуването на Веселия старец средно на 7 години и 7 месеца. Този процес не настъпва толкова бързо при по-необразованите хора. При тях първите терзания за съществуването на Веселия старец настъпват на 8 години и 8 месеца.

/ iStock/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА