Всички ползваме Facebook с различна цел – от това да споделяме миймове до това да си пишем с приятели. Има обаче неща, които на повечето от нас ни е писнало да виждаме онлайн, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7 Ето кои са те:

32561 снимки на нечие бебе

Разбираме, че да станеш родител е вълнуващо преживяване, и с радост ще like-нем снимка на бебето ти... стига тя да не е десетата поред за този ден. За теб всяко движение на детето ти сигурно е ново и интересно, но за останалия свят всички кадри на спящото ти новородено изглеждат... ами, напълно еднакви.


Видеа как някой пуши наргиле

Да качваш тежкарски снимки на това как пушиш наргиле се считаше за готино в гимназията. Ако си на 25 и половината ти профил все още е кадри от сепарето в “Харем”, то значи е време да се вземеш в ръце.

Клиширани цитати

На този етап сме категорични, че със закон трябва да се забранят картинките с вдъхновяващ текст, на които има 1) пухкави животни, 2) миньони или 3) букети с цветя. Същото важи и за “дълбоките” цитати на тема любов, които включват снимки на плачещи момичета.

Постове на тема времето

Всяка година първият сняг сякаш буди неудържима любов към фотожурналистиката в поне половината ни Facebook приятели. Да, знаем, че навън е красиво (и ние имаме прозорци), но моля ви, няма нужда да виждаме (почти) същия кадър на заснежени покриви репликиран от двайсет различни човека.

Баница и сърми

Наближава Коледа, а това може да означава само едно: тонове и тонове снимки на празнични трапези ще изпълнят стените ни във Facebook. Разбираме ако някой иска да постне кадър на готиния коктейл, който си е поръчал в петък вечер, или пък на красивия сладкиш, който е опекъл през уикенда. Но баницата и сармите са колкото вкусни, толкова и нефотогенични, така че надали можем да ги пишем в графа #foodinspo. Да не говорим, че всички знаем как изглеждат и вероятно също сме си ги приготвили за празника.