Най-дългият метъл концерт в България ще е на Калиакра рок фест
Най-дългият метъл концерт в България ще е на Калиакра рок фест / netinfo

В рок столицата Каварна пристигат Manowar, които в събота ще открият „Калиакра рок фест”. Джоуи Ди Майо и компания са заявили, че ще поставят поредния рекорд в България – за най-дълъг метъл концерт. Кралете на метъла ще направят генерална репетиция с оркестър и хор на софийската филхармония, с които ще изпълнят няколко парчета в шоуто си.

За първи път в Каварна ще стъпи рок легендата Алис Купър, който реши да стартира тазгодишното си турне в крайморския град. Броени дни преди пристигането си, той заяви, че е подготвил толкова силно шоу, че никой не би посмял да стъпи след него на сцената. Концертът на легендата на няколко поколения рокаджии е в неделя. Звездата бе в България и през 1998 година. Очаква се Купър да играе голф на игрището "Блек сий рама" край Каварна.

Третото издание на „Калиакра рок фест”, което ще се проведе на 5, 6 и 7 юли, отново ще събере на едно място едни от най-големите имена от световната рок сцена. Фестът ще бъде открит на 5 юли с концерта на MANOWAR, които гостуват за втори път в морския град. Подгряваща група ще бъдат HOLYHELL.

SIXTH SENSE ще свирят преди Алис Купър. „Калиакра рок фест”, който за кратко време успя да се наложи като един от най-големите рок фестивали не само в България, но и на Балканския полуостров, ще завърши на 7 юли с грандиозен концерт на IN FLAMES и SLAYER.

Организаторите на мащабното събитие споделиха, че барабаните за Slayer пристигат от Карлсруе (Германия). Техническите изисквания за тях са толкова високи, че на Балканския полуостров никой не е успял да ги покрие, което наложило специалния им трансфер от германския град до Каварна. Носителите на две награди Грами в категорията "Best Metal Performance" пристигат у нас в деня на концерта.

За първи път в България ще пристигнат шведите от In Flames, които също се заканват да впечатлят родните фенове, дори и само като съпорт на Slayer на 7-и юли.

Други новини от Добрич