Надя Ботева се завръща към джаза
Надя Ботева се завръща към джаза / netinfo
Надя Ботева се завръща към джаза
53478
Надя Ботева се завръща към джаза
  • Надя Ботева се завръща към джаза

Надя Ботева се завръща към джаза с концерт в Студио 5 тази вечер от 22 часа. Певицата отдавна не е радвала почитателите си на родна земя с лайв в този стил и ето че моментът настъпи. Нейните изяви са в различни музикални стилове, но певицата признава, че този, в който се чувства във свои води, е джазът:

"Като всеки млад изпълнител в началото на моите професионални занимания с музика, аз реших, че трябва да имам собствен стил, както всички останали. Така се е случило при мен, че имам възможност да пея няколко вида музика, но трябваше да се спра и да се огранича в един. Затова първият си албум направих (кръстих го "Началото", защото беше една такава смесица от стилове - джаз, поп, рок, рап, на английски и на български) в търсене на моя стил. И когато направих тази каша от наистина хубави парчета, е запитах - защо трябва да приличам на всички останали, при условие, че мога да си позволя да имам препратки към различни музикални стилове, защо да не продължа да ги пея?

След цели две години, посветени на честването на стогодишнината на Йосиф Цанков, Надя най-накрая ще ни зарадва с нейния си глас и нейното виждане за джаз музикатаНай-красивите и популярни стандарти, интерпретирани от нея и триото музиканти, с които тя ще сподели този миг.

А те са:

Калин Жечев - пиано
Манол Мареков - ударни
Димитър Сираков - контрабас

Родена в семейство на потомствени класически музиканти, Надя Ботева несъмнено притежава всичката музикалност и талант, необходими да докоснат всеки меломан.