На 20-тия си рожден ден Дарик радио ще отличи Мъж на годината 2012
На 20-тия си рожден ден Дарик радио ще отличи Мъж на годината 2012 / DarikWeb и Sofia Photo Agency
Представяне на конкурса Мъж на годината 2012 в Дарик Кафе - 16 ноември 2012
58760
Представяне на конкурса Мъж на годината 2012 в Дарик Кафе - 16 ноември 2012
  • Представяне на конкурса Мъж на годината 2012 в Дарик Кафе - 16 ноември 2012

Дарик радио ще отличи Мъж на годината 2012 навръх своя 20-ти рожден ден. За пета година медията организира реномираната класация, а награждаването на най-достойния с уникална сабя ще бъде на 21 януари в София.

За втора поредна година 20-членна академия ще определи номинациите за "Мъж на годината". В Академията са включени само журналисти от медията, председателствана е от изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев и е с почетен член Христо Пеев. Самото номиниране стартира на 16 ноември и ще продължи до 23 ноември.

По регламент всеки от членовете на Академията съставя своя класация от петима мъже. Подреждането от първо до пето място в индивидуалните класации носи определен брой точки. Тримата, събрали най-голям вот от гласовете на Академията, ще бъдат номинирани за "Мъж на годината 2012". Веднага след определянето на имената им започва гласуване в официалния сайт на конкурса www.manoftheyear.bg.

Номинираните за конкурса "Мъж на годината" до 2010 година се определяха от над 100 журналисти от София и страната. Чрез създаването на Академия през миналата година правилата на конкурса се връщат към първите години на избора, когато имената на борещите се за отличието са били посочвани само от членуващи в специално сформиран клуб. В този на Дарик радио са Радосвет Радев - председател на Академията и изпълнителен директор на Дарик радио, програмният му директор Константин Вълков, програмният координатор Маринела Величкова, отговорният редактор "Информация" Ангел Иванов, управителят на DarikWeb Людмил Кърджилов, главните редактори на регионалните станции в Пловдив, Варна и Бургас (Лалка Златанова, Наталия Господинова, Красимир Калудов). И още - водещите Венци Димов, Диана Найденова, Драгомир Симеонов, Йовка Йовчева, Кирил Вълчев, Михаил Дюзев, Ники Кънчев, Николай Александров, Нина Александрова, Райна Йотова и продуцентът на "Гонг" Томислав Русев. Почетен член на Академията е Христо Пеев - създател на конкурса "Мъж на годината".

Личните класации на членовете на Академията определят българските мъже, наложили се с яркото си присъствие през 2012-та. Листите на всеки член на Академията ще бъдат публикувани на 10 декември, когато ще бъдат обявени и имената на тримата номинирани за "Мъж на годината 2012". Веднага след това започва гласуването за тях на сайта Manoftheyear.bg, в което може да се включи всеки. То ще продължи до 8 януари 2013 година (включително).

Победителят в конкурса "Мъж на годината 2012" ще бъде обявен на официална церемония на 21 януари 2013 - деня, в който Дарик радио празнува своя 20-и рожден ден. На събитието ще бъдат връчени и няколко допълнителни награди, сред които и традиционната "Мис тв чар", която съпътства конкурса от 1995 година.

Класацията, която е с 22-годишна история, досега е оглавявана предимно от политици и спортисти. Желю Желев, Петър Стоянов и Бойко Борисов са печелили конкурса по два пъти, затова и според регламента му те повече не могат да бъдат номинирани за отличието. Мъж на годината 2011 стана Стефан Стойчев, спасителят от автомагистрала "Тракия", помогнал на много хора да се измъкнат от катастрофирал автобус.

На 20тия си рожден ден Дарик радио ще отличи Мъж на годината 2012
netinfo