Мъжете с чувство за хумор са най-желани за кратък флирт
Мъжете с чувство за хумор са най-желани за кратък флирт / снимка: sxc.hu

Мъжете с чувство за хумор са най-желани от дамите във Великобритания за краткотраен флирт, установи проучване, цитирано от в. „Дейли мейл”. Забравете за шампанското, букетите, шоколадите и романтичните вечери, пише изданието.

Според изследване на екип от учени в университета в град Стърлинг, мъжете имат най-добри шансове да привлекат дама в обятията си, ако са забавни и духовити. Те били смятани за по-атрактивни и предпочитани за авантюра-еднодневка.

Мери Коуън и нейният екип заснели 40 студенти по психология - половината мъже и половината жени. Те трябвало да кажат какви две вещи биха взели на самотен остров, като трябвало да изберат между шоколад, спрей за коса и торбичка.

19 от 40-те студенти се опитали да бъдат забавни. Те влезли в категорията „актьори”. На останалите 21 студенти им били пуснати аудио записи от изявите на „актьорите” и те трябвало да дадат оценка на чутото - дали е забавно и атрактивно, или не.

След това били показани и снимките на „актьорите”. Най-атрактивните от тях се оказали и най-духовитите, въпреки че физически не са били някакви големи красавци.

Мъжкото остроумие се възприема като стимулатор за краткотрайни флиртове от студентките, тъй като забавните хора се считат за по-малко сериозни в живота и не биха се ангажирали със семейна връзка.

Женската духовитост също се оказала секси за участниците. При нея мъжете партньори си мислят, че подобна дама би била по-податлива на техните аванси.

Според изследването мъжете използват хумора, за да блеснат с интелигентността си и да покажат добрите си гени.