/ iStock/Getty Images
Самозадоволяването при мъжете не е въпрос само на забавление или на непосредствена липса на партньорка - редовното му практикуване е полезно за здравето, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на мащабно американско проучване, публикувано в сп. "European Urology".

Очите, устните, ушите и женското сексуално удоволствие
 
Всеизвестно е, че "освобождаването от напрежение" влияе благоприятно върху мъжкото настроение. Авторите на настоящото проучване от Харвардския медицински колеж обаче са установили, че за представителите на силния пол "един оргазъм на ден" се равнява и на понижен риск от рак на простатата.
 
За целите на изследването специалистите са анализирали събирани в продължение на 18 години данни за половия живот на 32 000 здрави мъже. Впоследствие на 3839 от тях е била поставена диагноза рак на простатата. Участниците е трябвало да отговарят на въпроси от типа колко често в месеца правят секс или се самозадоволяват.

Секс терапия: Минимум 200 оргазма годишно за добро здраве
 
Изследователите са установили, че за мъжете, които мастурбират поне пет пъти седмично, рискът от развитието на рак на простатата е по-нисък.
 
След като са взели предвид и други фактори като хранене и физическа форма, учените са стигнали до извода, че редовният оргазъм, независимо по какъв начин е получен, е ключов за доброто здраве на простатата.

И още:

Виновни ли са жените, че мъжете гледат порно?

Редовният оргазъм е полезен за мъжете

В Ню Йорк заработи първата будка за мастурбиране (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА