Секс терапия: Минимум 200 оргазма годишно за добро здраве

Питали ли сте се колко често трябва да го правите, за да оберете плодовете от сексуалния си труд?
Питали ли сте се колко често трябва да го правите, за да оберете плодовете от сексуалния си труд? / ThinkStock/Getty Images
Редовното "мачкане на чаршафите" е полезно за здравето. Питали ли сте се обаче колко често трябва да го правите, за да оберете плодовете от сексуалния си труд?

Дори и да не сте, американски експерти имат отговор на този въпрос. Според тях препоръчителната доза е 200 оргазма годишно, пише в. "Дейли стар".

Мъжете, които осигуряват най-качествен оргазъм на дамите

Ползите от редовния секс са всеизвестни.

Голяма част от жените доверили, че стиснатостта на половинките им била главната причина, заради която били решили да им изневерят.
Thinkstock/Getty Images

Честото отдаване на интимни ласки стимулира имунната система, кара хората да се чувстват по-млади, подобрява начина, по който изглеждат и дори понижава риска от болести на сърцето и инсулт.

Ето защо 15:00 часа е най-доброто време за секс

Ако все пак се питате колко често трябва да правите секс за добро здраве, отговорът на специалисти от университета "Дюк", базиран върху скорошно проучване е: "Минимум 200 оргазма годишно".

Ако не обичате разговорите за секс, не четете тази статия, защото в нея разкриваме интимни подробности от сексуалния живот на германците
ThinkStock/Getty Images

Това се равнява на 17 кулминации в сексуалния акт месечно или на четири седмично.

От какво зависи женският оргазъм?

За трупане на "оргазмени активи" експертите препоръчват хората да стигат до връхната точка повече от веднъж по време на секс и не изключват самозадоволяването като вариант.

Вижте още за оргазмите и ползите от интимните ласки:

Защо жените имитират оргазъм?

Вижте колко продължава добрият секс

Оралните ласки под душа ще ви открият нови удоволствия, обещава ни сексолог

Няколко причини по-често да се отдаваме на сутрешен секс

Женското лице по време на оргазъм

Най-опасните пози в секса
БТА