Женското лице по време на оргазъм
Женското лице по време на оргазъм / Thinkstock/Getty Images

Експертката Анабел Найт разтълкува най-типичните изражения на женското лице по време на оргазъм и какво може да означават те.

Важно е да отбележим, че казаното по-долу не е 100-процентова истина. Самата Найт казва, че не трябва да се отнасяме към една или друга физиономия като към аксиома, защото всички е много индивидуално и се променя от човек до човек.

Учуденото лице

Във върховия момент женското лице изглежда така сякаш леля й току-що е признала, че отдавна се чувства като мъж и най-накрая наистина смята да си смени пола. В такъв момент от оргазма веждите са огънати, челото е набръчкано, устата е отворена. Това впрочем е най-разпространеният израз на женско лице по време върховното удоволствие в кревата.

Какво означава той? "Колко е яко! Разтърсващо е, толкова е възхитително" - това казва този израз. Обикновено това означава също, че жената не познава достатъчно добре партньора, с когото прави секс.

Лице със притворени очи

В момента на апогея това лице изглежда така сякаш някой е пуснал срещу него силна струя вода, при това неочаквано.

Какво означава това? Широко е разпространено мнението, че когато си затваряте очите, връзката с партньора ви се издига на по-високо равнище - дори да нямате зрителен контакт при екстаза. В такъв случай у вас става това, което се нарича "пълно потапяне". Самосъзнанието ви е изключено, не ви вълнува как изглеждате, нищо не виждате и може напълно да се съсредоточите върху това, което в момента се извършва. Замижават онези, които имат продължителни интимни отношения, или пък онези, които освен плътско удоволствие със случаен партньор, намират и нещо повече от полов акт.

Съсредоточеното лице

То се получава, когато в момент на оргазъм жената изглежда така сякаш решава наистина сложна математическа задача. Отличителни черти са намръщено чело и свити устни.

Какво означава това? Жената наистина е съсредоточена върху секса и това й коства време, усилия и енергия. Такова лице в момент на кулминацията не е много привлекателно, но то има и силен момент - то свидетелства, че е сигурна и в партньора си, и в своята привлекателност. Съответно не изпитва в тази връзка никакви опасения или комплекси.

Лице тип "Джесика Рабит"

Не е тайна, че Джесика Рабит е най-сексапилният анимационен персонаж в класация на най-голямата компания за сладкарски изделия в света Cadbury. Именно с такова лице жената изцяло се стреми да покаже, че е едно много горещо "парче". Тук отличителните белези са захапване на устните, мятаща се от една на друга страна глава или пък отпусната на една страна глава (сякаш се снима за селфи), игра със собствените коси.

Какво значи това? Захапването на устата свидетелства, че жената копнее партньорът да обърне внимание на най-сексуалната част от тялото й - това е все едно да вземе мегафон и да кресне в лицето му: "Аз съм много сексуална!". Дамите, които по време на оргазъм правят нещо със своите коси, постоянно си мислят как ли изглеждат в интимен план. Мятащата се настрани глава - също. Ако обаче главата е обърната на една страна, а жената гледа в обратната посока, това е категорично влияние на селфи модата. Тоест жената изпитва неувереност относно собствената си външност и иска да изглежда сексуално разкрепостена и идеална.

Непроницаемо лице

В момент на оргазъм това е лице на жена, която пазарува в супермаркет, гледа документален филм по телевизията или мие чинии. Характерен белег на този израз е, че лицето е такова, каквото е в обичайно състояние.

Какво ли значи това? Че прибягва до ботокс? Много жени отделят толкова голямо внимание върху кожата на лицето си, че това ограничава способността им да променят израза на лицето си в момент на оргазъм. Имам приятелки, които изглеждат така сякаш ми казват: "Ако по време на оргазъм мога да приповдигна вежди, бих ги приповдигнала". Накратко, тези жени не могат да се самоизразят в оргазъма и да покажете колко им е хубаво.

Източник: БГНЕС