Мъжете, които осигуряват най-качествен оргазъм на дамите
Мъжете, които осигуряват най-качествен оргазъм на дамите / ThinkStock/Getty Images

Много дами вероятно са се питали какъв трябва да бъде мъжът, за да им осигури незабравим оргазъм. Оказва се, че този въпрос занимава не само жените, но и учените. В търсене на отговор американски изследователи са посветили проучването си на типа мъж, гарантиращ качествена сексуална кулминация на партньорката си, пише в. "Дейли стар".

Изненадващи факти за женския оргазъм

За целите на изследването специалисти от университета на Олбани са анкетирали млади обвързани хетеросексуални жени. Дамите е трябвало да отговарят на въпроси за сексуалния си живот, в това число за честотата и интензитета на изпитаните оргазми. Изследователите са анализирали и характеристики като доходи на партньорите, телесни мерки, характер, чувство за хумор, външност.

Страните, в които живеят най-задоволените мъже и жени

За да са сигурни, че няма да бъдат подведени от дамската субективност, учените са помолили приятели на участничките в изследването да оценят атрактивността на партньорите им.

Резултатът от проучването едва ли ще зарадва всички мъже. Оказало се, че дамите най-често стигат до качествена кулминация в половия акт, ако партньорите им са богати, уверени и привлекателни.

Ето защо 15:00 часа е най-доброто време за секс

Изследователите са установили, че честотата и интензитетът на оргазма са свързани с външността на мъжа. Дамите, чиито приятели са оценили партньорите им като привлекателни, най-често са изпитвали интензивна кулминация в половия акт.

Финансовото състояние и самочувствието на партньора също са от значение за качествения оргазъм. За разлика от други дами, жените, чиито възлюбени са богати и уверени, по-често предприемат първата крачка към сексуален контакт и редовно стигат до връхната точка.

Пет важни причини да правим повече секс

Чувството за хумор също оказва благоприятен ефект върху качеството на оргазма.

Изследователите смятат, че има еволюционна причина дамите да получават най-голямо задоволство от секса с привлекателни, силни и забавни мъже. Според специалистите жените подбират партньори с подобни характеристики, тъй като те ще им гарантират "успешно" потомство, посочва БТА.

И още по темата със секса и удоволствието:

Каква е средната продължителност на секса?

Женското лице по време на оргазъм

От колко минути секс имат нужда жените?

От какво зависи женският оргазъм?

Формата на устните издава тайни за женските оргазми

Най-повтарящите се секс фантазии при жените

Оргазъмът на жената зависи от мислите й