/ ThinkStock/Getty Images
Една по-различна връзка между очите, устните, ушите и женското сексуално удоволствие
Жените изпитват по-голямо сексуално задоволство, ако харесват повече очите, устните и ушите си, отколкото корема, бедрата и теглото си, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от белгийски проучвания, публикувани в сп. "Sexologies".

Изследванията са направени от специалисти от Католическия университет в Льовен. Едното е обхванало 596 жени на възраст между 18 и 80 години, а второто - 542 участнички на възраст между 18 и 79 години.

Какво кара жените да правят секс?

Жените, участвали в първото изследване - с нормален индекс на телесна маса, с наднормено и поднормено тегло, и страдащи от затлъстяване, е трябвало да попълнят въпросник, изискващ от тях да оценят 19 свои физически черти по скала за привлекателност от едно до пет.

Ако не обичате разговорите за секс, не четете тази статия, защото в нея разкриваме интимни подробности от сексуалния живот на германците
ThinkStock/Getty Images

Участничките е трябвало да отговарят и на въпроси за сексуалното си желание, възбуда, честота на половите контакти, сексуално удоволствие и задоволство.

От какво се оплакват жените в леглото?

Във второто изследване сексуалното задоволство на жените е било отчетено по сходен с първото проучване начин. Единствената разлика е била, че телесната самооценка на дамите е касаела различни части от анатомията им.

Учени откриха зависимост между формата на човешкото лице и сексуалния живот на притежателя му.
ThinkStock/Getty Images

Изследователите са установили, че жените изпитват по-голямо задоволство, когато оценяват по-високо характеристики като очи, устни и уши, отколкото корем, бедра и тегло.

Разгадаха тайната на женския оргазъм

Въпреки че по-високият индекс на телесна маса понижава сексуалната самооценка на жените, се оказва, че стройната фигура не влияе толкова върху увереността им в леглото, колкото привлекателните лицеви характеристики.

Сред популярните фантазии на дамите за интимност извън спалнята са сексът на плажа и на сватба
ThinkStock/Getty Images

Резултатите показват още, че дамите, които възприемат телата си като "чисти", "меки" и "изразителни", имат по-висока сексуална самооценка. Проучванията разкриват, че самозадоволяването също повишава самоувереността на жените в моменти на интимност.

Защо жените имитират оргазъм?

Оказва се също, че възрастта, щастливата връзка и сексуалното задоволство на партньорите им не влияят върху насладата, която жените изпитват, когато се "разгорещят" интимно.

Вижте още за женското сексуално удоволствие:

Женското желание за секс в различните дни от седмицата


Женското лице по време на оргазъм

Мъжете предпочитат секса в 7:54 сутринта, а жените - в 23:11 вечерта


Жените рядко изпитвали спонтанно желание за секс

Най-големият враг на женското сексуално желание

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook
БТА