Мъжете предпочитат секса в 7:54 сутринта, а жените - в 23:11 вечерта
Мъжете предпочитат секса в 7:54 сутринта, а жените - в 23:11 вечерта / Thinkstock/Getty Images

Жените се оказват нощни птици, когато стане сума за предпочитано време за секс, докато мъжете са по-изкушени в ранните сутрешни часове, установи проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

То било поръчано от сайта за сексиграчки "Лавхъни" и обхванало 2300 души. От направено изследване проличало, че пиковете в либидото на мъжете и дамите се разминават с повече от 15 часа.

Женското желание за секс в различните дни от седмицата

Въпреки напрегнатия ден в офиса и домакинската работа, която ги очаква след това, жените биват най-страстни между 23 и 02:00 ч. Представителите на силния пол пък са най-предразположени към секс сутринта в отрязъка между 06:00 и 09:00 ч.

При това разминаване в пиковете на страстта, не е изненадващо, че понякога двойките се чувстват неудовлетворени от своя сексуален живот.

До какво води липсата на секс?

От проучването става видно, че 86 на сто от жените и 63 на сто от мъжете са имали за партньор половинка, с която времето на страстта им се е разминава. Едва 11 на сто от представителките на нежния пол доверили, че обичат сутрешния секс. А се оказало, че само 16 на сто от мъжете предпочитат да правят секс в нощните часове, преди заспиване.

Сравнете цените на еротични аксесоари тук

Източник: БТА