Най-големият враг на женското сексуално желание
Най-големият враг на женското сексуално желание / ThinkStock/Getty Images

Сексуалната терапевтка Емили Нагоски обясни, че жените изпитват сексуално привличане в отговор на постепенно удоволствие, а не като "внезапна мълния към гениталиите", както при мъжете.

Либидото на жените често се задушава от стресиращи мисли, включително риска от забременяване, страх децата да не се приберат по-рано, опасение, че закъсняват за работа или не изглеждат достатъчно добре в този момент.

Жените рядко изпитвали спонтанно желание за секс

Емили Нагоски, която е автор на книга за женското желание обясни пред „Ню Йорк таймс", че при дамите сексуалният апетит не е нещо, което се появява спонтанно, изведнъж от никъде. Според статистиката 30% от жените рядко или никога не са изпитвали внезапен прилив на страст.

Мъжете предпочитат секса в 7:54 сутринта, а жените - в 23:11 вечерта

Според специалистката желанието на жените се появява в очакване на удоволствието. „Сексуалните импулси на жените се контролират от ускорители и спирачки, които работят един срещу друг, което означава, че една жена може никога да не усети какво е силно физическо привличане към някого. А това до голям степен се дължи на начина, по който работи женският мозък", обясни психоложката.

Женското желание за секс в различните дни от седмицата

Тя увери жените, които си мислят, че имат ниско либидо, че са напълно нормални и призова дамите „да изградят имунитет" към стресиращи мисли, които пречат на мозъка им да се отпусне.

Източник: БГНЕС