Хората със силно сексуално сияние след полов акт са с по-добри и устойчиви връзки с партньора и няколко месеца след това.
Хората със силно сексуално сияние след полов акт са с по-добри и устойчиви връзки с партньора и няколко месеца след това. / Thinkstock/Getty Images
Хората, които са имали полово сношение, продължават да сияят и да изпитват психологическо удоволствие в продължение на 48 часа след неговото приключване, пише в. "Метро".

Таблоидът публикува изследване на екипа на д-р Андреа Мелцер от университета във Флорида. Той провел тестове 214 младоженски двойки, разделени на две групи.

Какво означава "О, татенце!" по време на секс

Всяка вечер те трябвало да документират дали са правили секс със своя партньор и колко са били доволни от сексуалния си живот на следващия ден. Повечето от участниците стигнали до полови ласки, доверили че се чувствали щастливи не само на следващия, а и на по-следващия ден.

Което идва да покаже, че "сиянието" от половия акт не престава 48 часа след него. Но то изчезва окончателно на третия ден.

Любимите пози в секса издават тайни за характера

Учените обясняват този факт с някои физиологични особености на човека. На мъжката сперма ѝ трябват три дни, за да възстанови здравословния си брой активни сперматозоиди. А два дена е максималният срок, в който могат да оцелеят мъжките сперматозоиди в репродуктивната система на жените.

По думите на доктор Мелцер хората със силно сексуално сияние след полов акт са и най-доволните от цялостния си полов живот. Те са с по-добри и устойчиви връзки с партньора и няколко месеца след това.

Още за секса и ползите от него:

От какво се оплакват жените в леглото?

Повече секс у дома - по-добри на работното място

Кои са любимите секс пози на мъжете?

"Тренираме" 657 мускула в тялото си, когато правим секс

Какво е секс по френски и има ли табута за французите?
БТА