/ netinfo
Учени от университета в щата Орегон установиха, че хората, които водят удовлетворяващ и активен сексуален живот вкъщи, повече харесват работата си в службата и в резултат на това са по-продуктивни, пише в. "Метро".
 
"Тренираме" 657 мускула в тялото си, когато правим секс

Екипът изследвал съпружеските навици и резултатите в службата на 159 задомени двойки в продължение на две седмици. Участниците всеки ден трябвало да попълват въпросник след края на работния ден.

Сексът лекува, пази ни от стрес и ни прави по-щастливи

Тези двойки, които били по-активни в сексуално отношение, се оказали много по-доволни от работата си на другия ден и показвали по-добри резултати в службата в сравнение с останалите. По-дейните в брачното ложе с по-голямо желание поемали нови отговорности и това им помагало да се издигат в службата.
 
Установиха как действа редовният секс на хората

Добрият секс оказвал благотворното си влияние върху работещите в продължение на 24 часа както за мъжете, така и за жените. Медиците обясняват този феномен с високите нива на допамин и окситоцин в организма след повишена сексуална активност, което положително се отразява на цялостното настроение на индивида.
 
БТА