Режисьорът на „Рома“ Алфонсо Куарон с актрисите от лентата Марина де Тавира, Ялица Апарисио и Нанси Гарсия
Режисьорът на „Рома“ Алфонсо Куарон с актрисите от лентата Марина де Тавира, Ялица Апарисио и Нанси Гарсия / Gulliver/Getty Images
Жителите на квартала "Рома" в Мексико, където е израснал Алфонсо Куарон, празнуват 10-те номинации, които получи едноименният му филм, съобщи Асошиейтед прес.
 
Куарон израства в квартала "Рома Сур" в мексиканската столица. Снимки от него са навсякъде във филма му, който получи най-много номинации за 91-ите награди Оскар заедно с "Фаворитката".

Изненади, куриози и пренебрегнати звезди на номинациите за Оскар 2019
 
Глория Силвия Монреал, която живее срещу дома от детството на Алфонсо Куарон, каза че е гледала филма му четири пъти. Нейната къща е използвана за снимките, като режисьорът възпроизвежда върху нея фасадата на собствения си дом. Тя обеща дъжд от целувки на режисьора, ако спечели награда
Кварталът "Рома Сур" от няколко години се преустройва и е на път да стане модерен. Сред оригиналните къщи в стил ар деко вече изникват съвременни шестетажни блокове. След като Алфонсо Куарон засне и филм за него, той става и туристическа дестинация.

Най-добрите в киното в битка за най-престижните награди: Номинациите за Оскар 2019
 
В дома от детството на Алфонсо Куарон сега живее аржентинката Елиана Олайзола със семейството си. Тя е лекарка и каза, че се радва на интереса към мексиканското кино. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА