/ Община Благоевград
Кафяво мече е най-новият обитател на благоевградския зоопарк. Това съобщават от общината.
 

бебе мече благоевград
Община Благоевград


Оттам допълват, че то е в добро здравословно състояние и се чувства се спокойно.
 

бебе мече благоевград
Община Благоевград


Кметът Илко Стоянов посети зоологическата градина, за да направи оглед на новоремонтираното пространство, обитавано от малкото и неговата майка.
Веднага след раждането на мечето Община Благоевград предприе действия по преустройство на местообитанието, за да може новороденото да бъде отделено от бащата с цел предотвратяване на агресия от страна на мъжкия екземпляр.

Семейството на патагонските мари в Бургаския зоопарк се увеличи с още едно бебе 


„Появата му на бял свят е голяма радост за нас. То вече излиза от бърлогата и опознава природата около него. Освен, че бозае, започваме да му даваме и подходяща храна – плодове, зеленчуци и т.н.“, коментира директорът на зоопарка д-р Крум Попниколов.
 

бебе мече благоевград
Община Благоевград


Бащата на мечето е изолиран посредством нов електропастир, изграден е и нов басейн, като между животните има визуален контакт. 

Предстои да бъде извършен ветеринарномедицински преглед, за да бъде установен и полът на бебето мече.

В зоопарка в Благоевград има над 300 броя. животни, в това число и птици, като за тях се полагат всички необходими грижи. Те имат индивидуални ветеринарно-медицински картони, както и утвърдени индивидуални хранителни дажби според вида.

Предстои и обновяване на зоопарка в Благоевград. То е заложено в Плана за интегрирано развитие на Общината (ПИРО), като дейностите ще стартират след като започне усвояването на средства от европейските фондове.