Мария Илиева на една сцена с Ерос и Дзукеро
Мария Илиева на една сцена с Ерос и Дзукеро / netinfo

Българската певица Мария Илиева ще участва тази вечер в едно от най-големите музикални събития на годината в Брюксел. Илиева ще се включи в концерта “Звездите на Европа”, с който в столицата на Белгия ще бъде отбелязана 50 годишнината от подписването на Римските договори, с които се слага началото на Европейския съюз.

Мария Илиева е единствената българска певица, поканена да се включи в шоуто. Тя ще пее на една сцена заедно с Ерос Рамацоти, Дзукеро, Симпли Ред, Скорпионс. Повече от 30 музиканти ще участват в концерта.

Ето какво разказа Мария Илиева преди да замине за Брюксел в предаването на Дарик „България следобед”:

Всъщност за първи път ще стъпя на такава огромна сцена с толкова много големи имена. Някои от тях вече са легенди в музиката, други пък все още създават модерната световна музика. Много се вълнувам. Като осмислих и си казах “Уауу”!!! Аз имам частта и голяма отговорност да бъда избрана и да представя България.

Три часовото шоу, с което ще бъде отбелязана 50-тата годишнина от създаването на Европейския съюз ще се предава директно по 38 европейски телевизии. Българската национална телевизия също ще излъчва концерта. Началният му час е 21:30.