Луи Вюитон с магазин за бижута на шикозния площад Вандом в Париж
Луи Вюитон с магазин за бижута на шикозния площад Вандом в Париж / снимка: Reuters

Луи Вюитон (Louis Vuitton) - двигателят на групата Ел Ви Ем Ейч (LVMH) - стъпва на шикозния площад "Вандом" в Париж, където, също като Шанел (Chanel), иска да се конкурира с най-големите световни производители на бижута в сектор, в който апетитите се изострят от активизиралата се азиатска клиентела, предаде Франс прес.

Производителят на чанти Вюитон, оценяван на 6,5 милиарда евро, навлезе преди десетилетие в бизнеса с часовниците и бижутата, а от 2009 година и във висшето бижутерство (скъпоценни камъни, уникати) с дизайнера Лоренц Боймер. Предвиденото за днес откриване на бутик и ателие на площад "Вандом", който е храмът на бижутерията в Париж, трябва да циментира влизането на групата в отбора на големите.

Шанел, която присъства в сектора от 1993 година, обяви в края на миналата седмица, че ще отвори до няколко месеца ателие за висша класа бижута на площад "Вандом", над бутика си на номер 18, припомня БТА.

Вюитон пък ще се настани на номер 23 - между магазините на Картие (Cartier) и Булгари (Bulgari), на няколко крачки от Ван Клийф & Арпелс (Van Cleef & Arples), Шоме (Chaumet), Бушрон (Boucheron) и Тифани (Tiffany).