Собственичка на развъдник за кучета от породата получила предложение за покупка на малиноа за 85 000 долара, след като белгийска овчарка се включи в акцията по залавяне на Ал Багдади
Собственичка на развъдник за кучета от породата получила предложение за покупка на малиноа за 85 000 долара, след като белгийска овчарка се включи в акцията по залавяне на Ал Багдади / iStock/Getty Images
Цената на кучетата от породата белгийска овчарка малиноа скочи главоломно, след като неин представител взе участие в акцията по ликвидиране на лидера на Ислямска държава Ал Багдади, съобщава сайтът TMZ.

Тръмп пусна снимка на кучето, участвало в операцията по ликвидирането на Ал Багдади Ирен Хаукрофт, собственичка на най-големия развъдник на породата малиноа за американската армия, довери, че е получила предложение за покупка на такава овчарка за 85 000 долара.
 
Преди президентът на САЩ Доналд Тръмп да публикува снимката на кучето-герой Конан, взело участие в ликвидирането на Ал Багдади, породата се търгуваше за 25 000 долара. Такава беше цената на възрастните екземпляри, а палетата вървяха по 2000 долара.
 
САЩ са ликвидирали лидера на „Ислямска държава“ Багдади в Сирия

Хаукрофт заяви, че е затрупана от оферти за покупка на белгийски овчарки. Понастоящем тя отглежда 73 малиноа.

И още:

Тайните на Ислямска държава: Кой всъщност е убитият Абу Бакр ал Багдади?

Тръмп разреши част от видеото от ликвидирането на Ал Багдади да се публикува

ИДИЛ обяви новия си лидер и заплаши: Не се радвай, Америка!

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА