/ Thinkstock/Getty Images
Котките от Ермитажа и мемето "Котките на Наташа" са най-популярните в социалните мрежи по време на самоизолация, съобщи ТАСС.
Компания "Медиалогия" направи рейтинг на най-популярните котета в режим на изолация.

Ермитажът засне видеоклип за живота на музейните котки във времето на изолация. За тях сега се грижат служители на музея, които напомнят, че желаещите могат да вземат някое от животните вкъщи. В социалните мрежи за периода от 1 до 10 април пазителите на творбите в музея са получили 58 900 точки.



Мемето "Котките на Наташа", които будят стопанката си Наташа и знаят всичко, дори цените на петрола и курса на рублата, е на второ място. Това е едно от най-популярните мемета в мрежата от няколко месеца, а за първата десетдневка на април е събрал 51 300 точки.
 

На трето място са художествените котки, които се появиха в предизвикателството #ИзоИзолация - група във Фейсбук, чиито участници реконструират картини на известни художници в домашния интериор с помощта на подръчни средства. Тези котки са набрали 22 900 точки.

В класацията попада и котката на актьора Антъни Хопкинс, който на 18 март публикува в Инстаграм видео как свири на пиано, докато домашният любимец седи на коленете му.
 
 

Niblo is making sure I stay healthy and demands I entertain him in exchange... cats 🤷🏼‍♂️

Публикувахте от Anthony Hopkins в Сряда, 18 март 2020 г.

Сред оценените животинки е и станалата световноизвестна котка от Ухан, преживяла сама 40 дни в епицентъра на пандемията от коронавируса. Тя сама си намери храна и вода и дори успя да стане майка.



Котарак от Якутия също намери място в класацията, след като опита да прави компания на стопанката си в усилието й да пробяга полумаратон от 21 км в едностайното си жилище.