Котешко кафене отвори врати във Виена
Котешко кафене отвори врати във Виена / снимки: Reuters

Първото котешко кафене в Австрия, в което клиентите могат да пийнат, докато си играят с котки, отвори врати във Виена.

Кафене Неко (Неко означава котка на японски) беше открито по-рано този месец в центъра на австрийската столица. Клиентите могат да се разхождат и да си играят с петте домакини в кафенето - Соня, Томас, Мориц, Лука и Момо, които преди това живеели в приют за животни, а сега могат свободно да сноват в кафенето и да си подремват.

Кафенето е открито от 47-годишната Такако Ишимицу, която е от Нагоя, Япония, но се преместила да живее във Виена преди около 20 години. Тя преговаряла три години с местните власти за разрешение да отвори заведението заради проблемите с хигиената.

Ишимицу казва, че решила да отвори котешко кафене, за да въведе някои аспекти от японската култура във Виена, пише БГНЕС. "Показването на неизвестни японски идеи е добро за Австрия. Имам различни идеи и проектът с котешкото кафене беше най-лесният за осъществяване. В същото време мога да направя нещо добро за приюта за животни във Виена, който подкрепям от години", заявява Такако.

Тя допълва, че кафенето, което разполага с 50 места за сядане, се превърнало веднага в хит сред местните жители и туристите. "Изненадващо над 99% от реакциите са положителни. Една от целите ни е да доставим щастие на хората, които не могат да имат собствени котки заради работата си или членове на семейството си, които имат алергия към животните", казва Ишимицу.

Котешко кафене отвори врати във Виена
netinfo