Знакът, под който сме родени може да ни каже много за нашия личен стил на обличане и какво ни подхожда. Сайтът Edna.bg ни разкрива коя е модната икона на всяка зодия и какъв стил е най-подходящ за различните зодиакални знаци.

Овен

Овните обичат всичко, което е лъскаво, действено, спортно, червено, секси и пламенно .Те също така обичат удобните, ежедневни дрехи. Тъй като знака им управлява коронната чакра, обичат да носят шапки, ленти за глава и други аксесоари, които привличат вниманието към главата и лицето. Овните са носители на модни тенденции и не се страхуват да носят изключително смели или дръзки модели.

Модна икона под знака на Овен: Лейди Гага

Телец

Телецът цени комфорта и функцията над всичко друго, така че не бива да се изненадвате, че в гардероба му ще откриете небрежни, удобни и гъвкави дрехи. Тъй като техният сезон попада в топлия период между пролетта и лятото, преходните елементи са задължителни - овърсайз силуети и леки рокли и горнища.

Модна икона под знака на Телец: Одри Хепбърн

Близнаци

Близнаците отразяват своята двойственост чрез дрехите си, като са склонни към ярки силуети и нетрадиционна, но функционална мода. Въпреки, че са толкова енергични, Близнаците са много внимателни и ценят дори най-дребните на пръв поглед детайли - както в живота, така и в облеклото си, което означава, че често балансират между буйността и деликатността.

Модна икона под знака на Близнаци: Наоми Кембъл

Рак

Сантименталната страна на Раците силно отразява афинитета им към ретро и изисканата естетика. Романтични аксесоари, женствени силуети и меки, гладки материи - всичко това въплъщава стила на Рака. Спомнете си за принцеса Даяна и нейната емблематична „рокля на отмъщението“ - мини рокля от коприна, прилепнала и с кокетно спуснати презрамки.

Модна икона под знака на Рак: Принцеса Даяна

Лъв

Изключително уверени и амбициозни, Лъвовете често избират удобни, но дръзки дрехи, които ще направят силно впечатление. В модно отношение Лъв се характеризира с много смели щампи, ярки студени тонове и предизвикателни силуети, които са подходящи за незабравима вечер.

Модна икона под знака на Лъв: Дженифър Лопес

Дева

Благоразумният стил на Девите се проявява в структурирани елементи, като плисирани поли и вталени силуети в класически десени и приглушени цветове. Променливият знак се нуждае от елементи, които могат да се адаптират от година на година и от сезон на сезон. Безвременните (евъргрийн) елементи като високи ботуши до коляното или плътно палто ще придадат елегантност на всеки тоалет. Винтидж модата е очевиден избор за Девите.

Модна икона под знака на Дева: София Лорен

Везни

Когато става въпрос за мода, възможностите на Везните са неограничени. Везните не са привързани към един определен цвят или модел. Обикновено, те обичат меки и женствени модели. Но и много често можете да видите Везни в къса червена рокля със семпъл, но креативен десен. Любимите им цветове обаче са розово, синьо и бяло. Преди всичко залагат на баланса и пастелните цветове.

Модна икона под знака на Везни: Моника Белучи

Скорпион

Когато си помислим за Скорпион, си представяме смелост и необузданост в стила. Затова не е изненадващо, че те често носят тъмни цветове като лилаво, черно и тъмночервено. Скорпионите са дръзки и не се страхуват да покажат най-добрите си предимства. Те са известни с това, че смесват и съчетават това което имат в гардероба си много добре. Тяхната тайна е... мистерията. Никога не знаеш с какво ще бъдат облечени следващия път, когато ги видиш.

Модна икона под знака на Везни: Тилда Суинтън

Стрелец

Както при Скорпиона, стилът на Стрелеца е пълен с изненади. Те са много гъвкави- един ден може да ги видите с дънки и равни обувки, а на следващия ден - с прилепнала рокля и токчета. Предпочитат да заложат на комфорта и на свободното движение (почти в хипи или дори момчешки стил), но не се страхуват и да са дръзки и така създават нови модни тенденции.

Модна икона под знака на Везни: Скарлет Йохансон

Козирог

Цялостното усещане за мода на Козирога е стилно и изтънчено. Козирозите обикновено са зрели и сериозни. За тях е много обичайно да носят сака, якета и костюми от 3 части. Когато видите Козирог, вероятно ще си помислите, че виждате изтънчена бизнес дама. Те харесват класиката и тъмните цветове като кафяво, морско синьо, тъмно сиво и черно.

 Модна икона под знака на Козирог: Кейт Мидълтън

Водолей

Водолеите обикновено задават тенденции. Те винаги са първите, които влагат иновация в стила си, и не се страхуват да нарушават модните правила. Чувството им за мода непрекъснато се променя. Те обичат светлите цветове, но не се страхуват да носят и тъмни цветове с подходящия тоалет. Любимите им са синьо, тюркоазено и виолетово. Артистични са и дори леко „извънземни“.

Модна икона под знака на Водолей: Миа Фароу

Риби

Често срещано явление е жената Риби да се облича в пастелни цветове. Те обичат морско зелено, лавандула, розово и пастелно синьо. Те са романтици и дрехите им го показват. Обичат да носят меки, деликатни и женствени стилове. Когато мислите за стила на Рибите, представяйте си романтика и прелест - като принцеса от приказка.

Модна икона под знака на Риби: Риана

 
Edna.bg