Как старее органът на мъжкото достойнство
Как старее органът на мъжкото достойнство / снимка: sxc.hu

Признаците на стареенето се свързват с лицето и излишните килограми и никога с интимните органи. Но те също стареят както и лицето.

Медиците смятат, че мъжете често не са подготвени към промените, които настъпват с репродуктивните им органи, твърди специализираното електронно издание sex-news.ru. У повечето от тях този процес започва още след 30-годишната възраст, като заседналият начин на живот, излишното тегло и вредните навици само усложняват този процес. Мъжете обаче не трябва да се плашат, ако забележат някои промени във външния вид на пениса си. Напълно естествена може да е промяната на цвета на главата на члена. Заради намаляване на кръвообръщението, свързано с възрастта, тя може да стане по-светла, а общият тон престава да бъде еднороден.

Другият признак за стареенето на пениса е, че с годините той се скъсява - приблизително с 1,25 см между 30 и 70-годишната възраст. Допълнителните отлагания на мазнини в областта на корема още повече намаляват размера на мъжкото достойнство, пише БГНЕС.