/ Thinkstock/Getty Images
През есента и зимата е необходимо да се използват обичайните продукти за грижа за косата, но в някои случаи може да има изключения, каза трихологът Юлия Нагайцева Според нея става дума за хора с проблемен скалп, които имат атопичен или себореен дерматит. В този случай са необходими повече овлажнители, за да се предотврати появата на пърхот.

В този случай се предписва специално шампанско за гриза за атопична кожа или кожа, склонна към сухота. 

Съвети за здрава и красива коса през есента


"Препоръчвам да имате овлажнител за въздух вкъщи, защото е много добра профилактика, включително и за овлажняване на лигавицата. Много пациенти използват лосиони за овлажняване на скалпа, за да се справят със сухотата", съветва Нагайцева.

Хората със себореен дерматит често изпитват обостряния под формата на сърбеж и пърхот през есенно-зимния период. В този случай са необходими допълнителни грижи.

Включваме пилинги, антисебарни лосиони и шампоани. Когато екзацербацията изчезне, по-добре е да използвате пилинг веднъж на две седмици и противовъзпалителни лосиони до пролетта, добави трихологът.

По-рано трихологът Анастасия Курская каза, че жените започват да побеляват рано поради прекомерни диети, често боядисване на косата с агресивни продукти, както и по време на бременност и кърмене. Експертът подчерта, че проблемът е свързан и с липсата на витамини.
Рамблер