/ iStock/Getty Images
Въпреки че есента е прекрасен сезон, тя може да бъде предизвикателство за косата ни. По това време тя става по-слаба, по-уязвима и изтощена. Смяната на времето и по-студените температури могат да доведат до изсушаване, падане и загуба на блясък. Затова е важно да се грижим правилно за косата си през този сезон. Ето някои съвети за есенна грижа за косата.

Хидратация

През есента влагата във въздуха намалява, което може да доведе до изсушаване на косата. Затова е важно да използвате продукти, които ще я хидратират. Шампоани и балсами със съставки като алое вера, глицерин и хиалуронова киселина са отличен избор за запазване на влагата в косата.

Избягвайте горещите стилизации

Използването на преси за изправяне на косата, сешоари с висока температура могат да увредят косата през есента. Опитайте да ги избягвате или поне да ги намалите. Ако не можете да се откажете от тези процедури, добре би било да заложите на по-добра хидратация на косъма, за да се компенсирате липсата на влага.

Погрижете се за дължината и цъфналите краища

Ако искате да запазите дължината на косата си, може да си правите терапии от натурални продукти у дома или да си купите готови маски и  серуми.